english

Een spannend bordspel voor het NFI

Een spannend bordspel voor het NFI
Persbericht januari 2012, Spel-Maker

Het NFI zocht een origineel eindejaarsgeschenk voor relaties en personeel, een geschenk met aandacht voor de specifieke producten en diensten van het NFI. Het NFI onderzoekt sporen en levert forensische analyses, en helpt de recherche om misdaden op te lossen. Voldoende aankopingspunten om een leuk en spannend spel te maken.

Samen met de experts van het NFI heeft Spel-Maker een bordspel gemaakt voor het hele gezin waarin de spelers in de huid kruipen van een forensisch rechercheur. Tijdens het spel verzamelen de spelers sporen op 3 plaatsen delict en laten de sporen bij het NFI onderzoeken.

Spelsamenvatting

In de regio Den Haag zijn tegelijkertijd drie banken overvallen. Op het eerste gezicht lijken er overeenkomsten te zijn tussen de overvallen, bij alledrie de overvallen is gebruik gemaakt van explosieven en vluchtauto´s. Er zijn twee mogelijke scenario´s: Alledrie de overvallen waren het werk van de “Bende van Ypenburg”, of het waren toch verschillende daders.

De spelers gaan eerst sporen verzamelen op de 3 plaatsen delict. Als een speler voldoende sporen heeft verzameld mag deze speler naar het NFI om 1 voor 1 alle sporen te laten onderzoeken. Zo komen de spelers steeds dichter bij de oplossing. De eerste speler die 1 van beide scenario´s kan bewijzen wint het spel.
Persbericht januari 2012, Spel-Maker